Persbericht

 

Zomerfestival zondag 15 juli - kerk Termunten in beweging

 

Het jaarlijkse zomerfestival in en om de middeleeuwse kerk in Termunten op zondag 15 juli heeft als thema 'bewegen': rennen, wandelen, klimmen, dansen, sporten, slenteren etc.

 

Speciaal voor dit festival is een ‘Walking trio’ gevormd, bestaand uit Ria Pronk zang, Laurens van Venrooy bas en Jens Knapper gitaar. Zij spelen 60/70 jaren wandelsongs, o.a. ‘Walking Back to Happiness’ en een Grunneger versie van ‘These Boots were Made for Walking’: ‘Stevels om te Strunen’ (première!). Ook Termunter troubadour Tonko Tonkes treedt op, met songs van o.a. Ede Staal en Boudewijn de Groot.

Wie lekker wil bewegen kan deelnemen aan workshops Pilates en Drums Alive.

Er is een kunstmarkt met rond de vijftien kramen met o.a. schilderijen, keramiek, zilveren sieraden, antiek, woondecoratie, tassen en bloemen.

Op het terrein ook lopend vermaak met een kiepkerel en straattheater.

 

Er zijn speciale kinderactiviteiten: ’s morgens een ReideRun naar bezoekerscentrum de Reidehoeve in de Breebaartpolder. Verder vilten, schminken en dansen met een zeemeermin.

En natuurlijk zijn er hapjes en drankjes, o.a. proeverij wijn en kersen, ‘bakfiets’-ijs en Turkse lekkernijen.

 

Tijdens het festival wordt ook een nieuw Ommetje langs bezienswaardigheden in Termunten en Termunterzijl ingewijd, in gezelschap van wethouders Jan Wolthof (Cultuur) en Edward Stulp (Toerisme); start 11.30 u en 14.00 u, opgave yvonne.quispel@ziggo.nl. Jan Wolthof geeft ‘s morgens het startsein voor zowel de ReideRun als het Ommetje en ’s middags krijgt Edward Stulp het eerste exemplaar van de wandelbrochure uitgereikt uit handen van Jacqueline de Milliano, directeur Landschapsbeheer Groningen.

 

Beklimming van de ‘spannende toren’ wordt beloond met weids uitzicht over Eems, Punt van Reide en Dollard; binnen kan men een blik in de verlichte gewelven werpen.

 

Het festival start ‘s morgens om 11.00 u en is rond 17.00 u afgelopen. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis. Deelnemerslijst en optredens op www.kerktermunten.nl

 

Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Akzo Nobel, B&B Viskerhoes, Camping Zeestrand, Gemeente Delfzijl, Groningen Seaports, , Klankbordgroep Termunten-Termunterzijl/Klankbordgroep Woldendorp/Comité Dorpsbelangen Borgsweer, Landman Visrestaurant, Machinefabriek Bosker, North Refinery, Provincie Groningen/Leven(d)e Dorpen, Rabobank Noord-Groningen, Snackwagen Lekker Hoor!, Troefmarkt Woldendorp, Westerhuis Vispaleis, Woonstichting Groninger Huis

 

---------------------------

 

Yvonne Quispel/PR

www.kerktermunten.nl

e yvonne.quispel@ziggo.nl t. 0596 601805